ГУМАНІСТИЧНЕ СПРЯМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОГО ВИХОВАННЯ МАЙБУТНЬОГО АКТОРА - Локарєва, Г. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
Зміст статті презентує основні питання проблеми гуманістичного спрямування професійного виховання майбутнього актора. Доведена актуальність та своєчасність вирішення зазначеної проблеми у зв’язку із сучасними соціальними та виховними суперечностями, які поcтають перед освітою. Проаналізовані дослідження та публікації, у яких започатковано вирішення цієї проблеми та які стали підґрунтям наукового пошуку автора у вирішенні теоретичних та практичних аспектів. Розкрито зміст детермінант базових понять проблеми та прийняті за робочі – «гуманізм», «спрямованість», «гуманістична спрямованість». Визначено педагогічні умови, які забезпечать оптимальну та ефективну організацію професійної підготовки й виховання студентів на основі гуманістичних ідеалів і цінностей.