ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ЦІННІСНИХ ОРІЄНТАЦІЙ СТУДЕНТІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Чорна, Г. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті розглядаються характерні особливості сучасної молоді відповідно до орієнтації на певні цінності, визначено чотири типологічні групи молодих людей. З’ясовано, що у різних країнах процес формування національних ціннісних орієнтацій студентів закладів вищої освіти відбувається по-різному, залежно від втручання держави в даний процес. Так, розглянуто основні засади виховання національних цінностей у таких країнах, як США, країни Європи, Японія, Казахстан, Узбекистан, Грузія. На основі аналізу зроблено висновок, що досвід Японії є найбільш цінним та доцільним для імплементації на території нашої країни, оскільки ґрунтується на пріоритетності виховання національних ціннісних орієнтацій у підготовці студентів до самостійного життя.