ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ БАЗОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ МАЙБУТНІХ ЕКОНОМІСТІВ У КОЛЕДЖІ - Подозьорова, А. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті здійснено аналіз наукового розуміння сутності базових компетентностей майбутніх економістів під час професійної підготовки у коледжі. Розглянуто науково-теоретичні підходи до визначення означеної проблеми в різних аспектах багатьма видатними вітчизняними та зарубіжними вченими. Висвітлено зміст понять компетентнісно орієнтованого навчання: «компетентність», «професійна компетентність», «базові компетентності майбутніх фахівців». На основі аналізу наукового розуміння сутності професійних і базових компетентностей, змісту загальнопрофесійних завдань, які мають вирішувати економісти, враховуючи особливості їхньої професійної діяльності, презентовано авторське визначення змісту професійної та базової компетентностей майбутніх економістів.