ПРАВДИВІСТЬ У МИСТЕЦТВІ ЯК ПРОФЕСІЙНА ХАРАКТЕРИСТИКА МАЙБУТНІХ ДИЗАЙНЕРІВ - Рябченко, О. М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті обґрунтовано значущість художньої правди у творчому процесі художників та дизайнерів. Висвітлено особливості творчого процесу фахівців дизайну, які полягають в прагненні втілити правдиву реальність у своїх проектах. Розкрито застосування в навчальному процесі принципу точності щодо постановки задачі, послідовність творчого процесу. Показано усвідомлення доцільності художньої правди, а також удосконалення художньої форми, що забезпечує актуальність та життєздатність художнього твору.