ПРОФІЛАКТИКА СОЦІАЛЬНОГО СИРІТСТВА ЯК АКТУАЛЬНА ПОТРЕБА СЬОГОДЕННЯ - Лещенко, О. Г. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
Автор статті розглядає явище соціального сирітства, шляхи його профілактики, наслідкивиховання дітей в інтернатних закладах. Було зроблено такі акценти: на визначенні поняття «альтернативний догляд», на аналізі міжнародних нормативно-правових документів як передумов подолання соціального сирітства, на закордонному досвіді щодо заходів з вирішення проблеми соціального сирітства. У статті було розкрито сутність та напрями первинної та вторинної профілактики соціального сирітства.