РОЛЬ КРАЄЗНАВСТВА У ФОРМУВАННІ ГЕОГРАФІЧНОЇ КАРТИНИ СВІТУ: ПЕДАГОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Побидайло, Н. Г. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті піднімається актуальна проблема формування географічної картини світу учнів на сучасному етапі розвитку суспільства, підкреслюється важливість географічної освіти в цьому процесі. Також описується плановане дослідження, спрямоване на виявлення рівня сформованості географічних знань і уявлень учнів. Проведено теоретичний аналіз подібних досліджень, які існують у світовій і українській практиці.