ПРОБЛЕМА ФОРМУВАННЯ КРИТИЧНОГО СТАВЛЕННЯ ПІДЛІТКІВ ДО ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ: СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНІ АСПЕКТИ - Заверико, Н.В.; Шугайло, Я.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті аналізується проблема негативного впливу засобів масової інформації на особистість. Автори характеризують загальні наслідки впливу ЗМІ на дітей і підлітків та визначають шляхи мінімізації негативного впливу ЗМІ на особистість. Провідним засобом формування критичного ставлення дітей та підлітків до засобів масової інформації вситупає медіаосвіта. Визначено специфіку та зміст соціально- педагогічної роботи з формування критичного ставлення підлітків до ЗМІ на прикладі просвітницької програми.