ОСОБЛИВОСТІ СТАНОВЛЕННЯ ЦІННІСНИХ ОРІЄНТАЦІЙ ПІДЛІТКІВ - Овсяннікова, В.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті розглядаються особливості становлення ціннісних орієнтацій підлітків. Визначається, що ціннісні орієнтації підлітків є предметом вивчення багатьох вітчизняних та зарубіжних науковців, але однозначного визначення ціннісних орієнтацій не існує. Авторка наголошує, що підлітковий вік є періодом інтенсивного формування системи ціннісних орієнтацій, що впливає на становлення характеру й особистостізагалом. Наголошується, що на характер становлення і розвитку цінностей сучасних підлітків впливає безліч зовнішніх і внутрішніх факторів.