КОНЦЕПТУАЛЬНА МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ ДО ЛІНГВОСАМООСВІТИ - Шумський, О. Л. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті визначено сутність моделювання дидактичних систем, установлено основні характеристики моделі, перелічено умови її існування й функціонування, схарактеризовано вимоги до відповідності моделі своєму призначенню. Подано перелік та опис етапів алгоритму побудови концептуальної моделі формування готовності майбутніх учителів іноземних мов до лінгвосамоосвіти, виявлено роль структурно- функціонального аналізу при її розробці та стрижньові методологічні принципи, що складають підґрунтя цього аналізу. Окреслено компоненти структури означеної моделі.