ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ ЗАСОБАМИ ФОЛЬКЛОРУ В ГЛОБАЛІЗОВАНОМУ СВІТІ - Полякова, О. С.; Украженко, І. М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
Стаття присвячена комплексному дослідженню фольклорних традицій білоруського народу з позицій етнокультурологічних основ виховання й освіти. Основний зміст статті становить аналіз педагогічних умов, що сприяють формуванню духовно-моральних цінностей нації та особистості, збереження й розвитку національних традицій у глобалізованому світі. Найбільш актуальними з них є: розробка стратегії збереження фольклорних традицій; збереження й розвиток системи культурних установ; взаємодія всіх інститутів соціалізації особистості; сталість, що додає життєву енергію і творчу динамічність фольклорних традицій; освіта як основа формування ціннісних орієнтацій особистості в традиційному етнокультурному середовищі.