ПРОБЛЕМА ВИХОВАННЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ У СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ - Чорна, Г. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті розглянуто теоретичні підходи до визначення сутності поняття «національні цінності». Окреслено проблемні аспекти виховання та захисту національних цінностей. Акцентується увага на створенні національних цінностей, на основі яких у подальшому формуються почуття до рідного краю, повага до держави, визначеність національної приналежності самодостатньої особистості як громадянина Української держави.