НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ЗАСТОСУВАННЯ СЕМІОТИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ - Горлач, В. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті розглянуто основні положення диференційної психології, когнітивної психології, теорії практичного інтелекту Р. Стернберга та теорії множинного інтелекту Г. Гарднера в якості науково-теоретичного обґрунтування необхідності використання семіотичних технологій у професійному навчанні; наголошено на доцільності застосування семіотичного підходу до освітнього процесу; викладено основні погляди на розуміння поняття «семіотика».