ПРАВОВА ОСВІТА VS ПРАВОВА ПРОСВІТА - Топчій, О. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2016)
Стаття присвячена порівняльному аналізу ключових термінологічних сполучень юридичної педагогіки, що перебувають у синонімічних відносинах. Досліджені нормативно-правові акти, наукові юридичні та педагогічні джерела, на підставі яких встановлюються інтегральні та диференціальні ознаки ключових термінологічних сполучень. Визначені критерії порівняння й проведений відповідний аналіз, що сформував підвалини для ініціювання запровадження та широкого розповсюдження в науці та практиці поняття «правова просвіта». У результаті запропонована авторська дефініція ключового термінологічного сполучення «правова просвіта».