ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ВИЩІЙ ШКОЛІ УКРАЇНИ: ПРОБЛЕМИ ПЕРІОДИЗАЦІЇ - Лічман, Л. Ю. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2016)
У статті розглядається проблема періодизації ідей формування іншомовної компетентності в лінгводидактиці України. Особлива увага приділяється тому факту, що в умовах термінологічної хиткості обґрунтування етапів впровадження компетентнісно спрямованого навчання іноземної мови багато в чому залежить від точного визначення поняття «компетентнісний підхід». Встановлюється, що принципи історизму, генеративної наступності і детермінізму є основою вирішення досліджуваної проблематики.