ГУМАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В СУЧАСНИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ - Дегтярьова, Г.А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2005)
У статті на перший пдан висунуто проблеми гуманізації освітнього процесу в сучасних педагогічних дослідженнях, підняте питання поглибленого вивчення шляхів гуманізації навчально-виховного процесу, творчого пошуку нових педагогічних технологій, методів, засобів, форм, які б забезпечили виховання вільної, гармонійної, високоморальної гуманної особистості, здатної до активної суспільної праці і постійного підвищення свого інтелектуального рівня.