СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ ШКІЛ-ІНТЕРНАТІВ - Чернецька, Ю.І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2005)
Стаття присвячена проблемі роботи соціального педагога в школі-інтернаті з хворими дітьми: розкривається сутність та специфіка організації навчально-виховного процесу,. Розглядається зміст, форми та методи соціально-педагогічної діяльності в інтернаті, позаурочна робота, яка є невід’ємною частиною загального охоронного режиму в спецальній школі.