ПРОФЕСІЙНЕ СПІЛКУВАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА ЯК СПЕЦИФІЧНИЙ ВИД ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: ДЕФІНІЦІЇ ТА ПІДГОТОВКА - Локарєва, Г.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2006)
У статті розглянуто питання підготовки соціального педагога до професійного спілкування як базового компонента його професійної діяльності. Подані деякі підходи до дефініцій поняття “професійне спілкування соціального педагога”, що визначає теоретичну та прикладну сутність вказаної проблеми. Обґрунтовано специфіку представленого виду діяльності фахівця – професійне спілкування як самостійний вид діяльності соціального педагога та як визначальний компонент результатів інших видів його професійної діяльності.