МОРАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ В ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ФІЗИКИ НА ЗАСАДАХ КУЛЬТУРОЛОГІЧНОГО ПІДХОДУ - Попова, Т.М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2006)
У статті розглядається проблема морального виховання при введенні культурологічних знань у навчальний процес із фізики з метою розвитку освіченого, інтелектуального, творчого фахівця, який має моральну свідомість і високі моральні якості. Розглядаються моральність, культура, культурологія і наука з точки зору філософії і методики навчання фізики.