ДІАГНОСТУВАННЯ НАУЧУВАНОСТІ СТУДЕНТІВ ЯК НАПРЯМОК УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ НАВЧАННЯ У ВИЩІЙ ШКОЛІ - Волярська, О.С. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті аналізуються різні підходи до визначення поняття „научуваність”, розглядаються види педагогічних діагнозів, обґрунтовується значення діагностування навчальних досягнень студентів в період навчання у вищій школі.