ДО ПИТАННЯ ПРО ФОРМУВАЛЬНИЙ ВПЛИВ ТЕАТРУ НА ОСОБИСТІСТЬ: І-ІІІ ПЕРІОДИ СТАНОВЛЕННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ ДУМКИ УКРАЇНИ - Дергач, М.А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті на основі аналізу специфіки розвитку українського театрального мистецтва як соціокультурного феномена визначаються фактори, що вплинули на формування, у колі педагогів України, думок про вихований потенціал театрального мистецтва. Запропонована стаття є першою частиною викладення матеріалу багаторічного дослідження, у якій охоплюється історичний період від часів Княжої Доби до кінця ХVIII ст.