ҐЕНЕЗА ФЕНОМЕНА ҐЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ В КОНТЕКСТІ ФОРМУВАННЯ ОБРАЗУ ЖІНОК І ЧОЛОВІКІВ У СУСПІЛЬСТВІ - Голованова, Т.П. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
Досліджуються питання генези ґендерної рівності в контексті сприйняття образу жінок і чоловіків в історії суспільства. На підставі розгляду історичного розвитку рівності статей визначаються світоглядні концепції, типологічні групи студентської молоді щодо сприйняття ґендерної рівності в сучасних умовах. Аналізується поняття „образ ґендерної рівності” як механізм ідентифікації студентської молоді.