ЦІЛІ МАТЕМАТИЧНОЇ ОСВІТИ В КОНТЕКСТІ СОЦІОКУЛЬТУРНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ СУСПІЛЬСТВА - Лодатко, Є.О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті аналізується історичний досвід цілеполагання та ті соціокультурні процеси, у контексті яких відбувалися трансформації змісту і методів навчання математики в школі.