ОСНОВНІ ІДЕЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ СПАДЩИНИ ІВАНА ОГІЄНКА-МИТРОПОЛИТА ІЛАРІОНA - Марушкевич, А.А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті розглядаються основні ідеї науково-педагогічної спадщини Івана Огієнка-митрополита Іларіона, які стосуються методології наукового пошуку, забезпечення навчально-виховного процесу, формування особистості громадянина України, управління навчальним закладом тощо. Розкриваються перспективні напрями реалізації ідей.