СОЦІАЛІЗАЦІЯ ОСОБИСТОСТІ СТУДЕНТА В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ СУСПІЛЬСТВА - Гладиш, М.О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
Стаття присвячена дослідженню проблеми процесу соціалізації студента в умовах трансформації сучасного суспільства та взаємодії між цими феноменами. Автор розкриває взаємозв’язок між ними в такій послідовності: сучасна трансформація суспільства – процес соціалізації студентів – роль студентства в суспільстві. Співіснування цих явищ розглядається на території нашої країни. У статті також розкривається негативний та позитивний вплив змін у суспільстві на соціалізацію студентської молоді.