ЗАРОДЖЕННЯ Й ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ПОЛІКУЛЬТУРНОГО ВИХОВАННЯ - Хребтова, В.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті з’ясовується питання про зародження й перспективи розвитку полікультурного виховання, аналізується стан названої проблеми в сучасній педагогіці, характеризується загальнопедагогічне питання сутності полікультурного виховання, визначається специфіка та основні етапи розвитку полікультурного виховання відповідно до нової освітньої парадигми, теоретично обґрунтовуються нові тенденції до подальшого розвитку полікультурного виховання.