ПЕДАГОГІЧНИЙ АНАЛІЗ КОНЦЕПЦІЙ СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ А.С.МАКАРЕНКА ТА В.О.СУХОМЛИНСЬКОГО - Бойчук, П.М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2008)
У статті аналізуються концептуальні засади родинної педагогіки А.С.Макаренка та В.О.Сухомлинського. У їхніх авторських концепціях сімейного виховання цілісно розглядаються питання батьківського авторитету, ефективних форм, методів і умов виховного впливу батьків у сім’ї.