СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА АДАПТАЦІЯ МОЛОДІ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ В ПРОЦЕСІ ІНТЕГРАТИВНОГО НАВЧАННЯ - Гладиш, М.О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2008)
Стаття присвячена дослідженню проблеми процесу соціально-педагогічної адаптації молоді з обмеженими можливостями в процесі інтегративного навчання у вищому навчальному закладі (ВНЗ) та їх взаємодії. Автор розкриває зміст основних дефініцій. Також у статті визначається головна ціль соціально-педагогічної діяльності ВНЗ, яка полягає не тільки у створенні умов для соціалізації, а й в посиленні адаптивних можливостей студентів з особливими потребами.