ПОЛІКУЛЬТУРНА ПІДГОТОВКА ВЧИТЕЛЯ В СПОЛУЧЕНИХ ШТАТАХ - Орловська, О. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2008)
Одним із актуальних напрямків педагогічної освіти є теорія і практика полікультурної підготовки вчителя. У статті проаналізовано програми і стандарти вищої освіти США, що стосуються полікультурної освіти; виділено основні типи програм полікультурної підготовки вчителя в США; визначено головні вимоги до ефективної підготовки американського вчителя до роботи в полікультурному суспільстві.