УМОВИ ФОРМУВАННЯ ПРЕДМЕТНИХ КОМПЕТЕНЦІЙ У СТУДЕНТІВ ВИЩОЇ ШКОЛИ - Заблоцька, О.С. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2009)
У статті наведено перелік умов формування компетенцій, вирізнених вітчизняними та зарубіжними науковцями. Запропоновано систему умов формування предметних компетенцій у студентів вищої школи (визначеність переліку предметних компетенцій, сучасна предметна матеріальна база, адекватне навчальній дисципліні дидактичне і методичне забезпечення, позитивний психолого- педагогічний клімат, предметноспрямована мотивація й стимулювання активної діяльності студентів, поетапність навчання, системна діагностика) та здійснено їх аналіз.