МЕТОДИЧНИЙ АСПЕКТ ОРГАНІЗАЦІЇ КОМПЛЕКСНОГО ВИКОРИСТАННЯ РІЗНИХ ТИПІВ АНАЛІЗУ ХУДОЖНІХ ТВОРІВ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ - Каніболоцька, О.А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2009)
У статті конкретизуються основні аспекти комплексного підходу до аналізу художнього твору в старшій школі на сучасному етапі формування літературної компетенції. Досліджуючи найбільш ефективні шляхи, методи, прийоми і типи аналізу художніх творів на різних етапах літературного розвитку, автор пропонує традиційний і комплексний підходи їхнього використання з метою закріплення інтересу до читання в процесі вивчення художніх творів на уроках літератури в загальноосвітній школі.