ПРОФЕСІЙНЕ СТАНОВЛЕННЯ ЦІЛІСНОЇ ТВОРЧОЇ ОСОБИСТОСТІ МУЗИКАНТА-ВИКОНАВЦЯ НА ОСНОВІ РЕАЛІЗАЦІЇ ДИДАКТИЧНОГО ПРИНЦИПУ ОБРАЗНОСТІ - Лісун, Д.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2009)
У статті досліджується специфіка реалізації дидактичного принципу образності в музичній педагогіці. На основі розгляду загальнопсихологічних закономірностей пізнавального процесу і специфіки музично-виконавської діяльності, а також вивчення сутнісних характеристик поняття «художній образ» обґрунтовується доцільність впровадження дидактичного принципу образності в процес професійного становлення творчої особистості музиканта-виконавця.