СОЦІАЛІЗАЦІЯ ДІТЕЙ-СИРІТ І ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОЇ ОПІКИ, З ДІАГНОЗОМ ЗПР ЗА ДОПОМОГОЮ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ - Перепльотчиков, Д.О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2009)
У статті розглянута соціалізація дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, з діагнозом ЗПР, за допомогою фізичного виховання й дії різних видів фізичних навантажень на становлення особистості дітей.