РОЗРОБЛЕННЯ ДРУКОВАНОЇ РЕКЛАМНОЇ ПОЛІГРАФІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ ДЛЯ ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ПОСЛУГ ШКОЛИ - Мина, Ж. В.; Каськів, М. І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2021)
У статті аналізується важливість популяризації освітніх послуг загальноосвітніми закладами та налагодження комунікації із наявними та потенційними клієнтами. Підкреслено, що для того, щоб популяризувати послуги школи, доречно використовувати різні види рекламних носіїв. Попри стрімке зростання популярності інтернет-маркетингу, друкована реклама досі залишається актуальною. Вдало розроблена друкована поліграфія може стати постійним каналом комунікації як з дітьми, так і з дорослими. Широкий вибір видів друкованої реклами дозволяє поширювати той вид поліграфії, який є найбільш доречним в обраному місці та для конкретних споживачів. Наголошено, що ринок освітніх послуг вимагає від навчального закладу створення хорошої репутації для залучення охочих навчатися саме у ньому. Для того, щоб зберігати першість серед усіх закладів, які є конкурентами, школа повинна інформувати про свої здобутки, придумувати нові цікаві способи для залучення не тільки нових учнів, а ще й для інвестицій зацікавлених осіб. На основі проведеного аналізу джерел з обраної теми було визначено, що загальноосвітньому закладу необхідно налагоджувати процес комунікації з наявними клієнтами та потенційними споживачами. Поруч з розвитком новітніх технологій важливе місце у процесі формування позитивного іміджу закладу освіти відіграє друкована рекламна поліграфія. Великий вибір видів цієї реклами допомагає закладу освіти обрати один або декілька для власної рекламної кампанії, залежно від особливостей продукту чи послуги та цільової аудиторії. Розроблено інформаційні та функціональні моделі завдання. Відзначено, що створення формальної моделі дає можливість осягнути сутність досліджуваних соціальних явищ та виявити основні зв’язки та закономірності. На основі праць науковців визначено, що попри розвиток сучасних технологій, використання друкованої рекламної продукції є одним з найбільш вдалих видів представлення діяльності навчального закладу та важливим методом підтримання позитивного іміджу.