ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ХОРЕОГРАФІВ–ВИКОНАВЦІВ У ПЕДАГОГІЧНІЙ СИСТЕМІ Ш. ДІДЛО - Гончаренко, Ю.В.; Михайличенко, Г.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті розкривається значення педагогічної системи Ш. Дідло для сучасної танцювальної освіти, аналізуються її основні форми та методи, спрямовані на формування професійної компетентностіхореографів–виконавців,що є важливим компонентом їхньої фахової підготовки. Aналіз педагогічної системи Ш. Дідло та його методів підготовки хореографів-виконавців дає змогу зазначити, що ним використовувалися такі векторні підходи формування професійної компетентності: особистістно-діяльнісний, системно-структурний та знаннєвий. Саме в його педагогічній діяльності були визначені основні фактори формування професійної компетентності хореографів-виконавців.