ФОРМУВАННЯ КРЕАТИВНОЇ СФЕРИ УЧНІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ У ПРОЦЕСІ ХОРЕОГРАФІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Гончаренко, Ю.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті на основі аналізу педагогічної та мистецтвознавчої літератури розкривається зміст та визначаються методи хореографічної діяльності, спрямовані на формування креативної сфери учнів початкових класів на уроках хореографії в середніх загальноосвітніх закладах.Креативність виховного процесу, формування естетично-культурних цінностей учнів початкових класів забезпечить впровадження d хореографічну діяльність школярів елементів народно-сценічного танцю. Вбачаємо доцільним розширити зміст навчального матеріалу з хореографії дітей молодшого шкільного віку елементами народних танців, що характеризуються єдиною лексичною основою.