РЕАЛІ3АЦІЯ КОМУНІКАТИВНИХ ІНТЕНЦІЙ АВТОРА В ІНШОМОВНОМУ ТЕКСТІ - Третьякова, Т.А.; Мурко, І.І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті розглядається одна з важливих проблем методики викладання іноземних мов - формування вмінь читання, зокрема, питания відбору текстового матеріалу. Текст на іноземній мові розглядасться як заciб реалізації комунікативних інтенцій автора. Аналізуються засоби лінгвістичного та екстралінгвістичного вираження комунікативних інтенцій автора.