ЦІННІСНИЙ КОМПОНЕНТ У СТРУКТУРІ ПРОФЕСІЙНО-ЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА - Волкова, В.А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
Професійно-етична культура соціального педагога розглядається як система професійно-моральних цінностей, що стали внутрішніми переконаннями особистості і виконують аксіологічну, регулятивну, нормативну, виховну функції. У структурі професійно-етичної культури системоутворюючим виступає аксіологічний компонент, що розкриває професійно-етичну культуру соціального педагога як сукупність педагогічних цінностей.