ДИТЯЧИЙ БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ ЯК СІМЕЙНА ФОРМА ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ-СИРІТ І ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ: ПИТАННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ І ДИНАМІЧНОГО РОЗВИТКУ - Пономаренко, Л.І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті розглянуто дитячий будинок сімейного типу як форму сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Проаналізовано механізм динамічного розвитку і функціонування даного соціального інституту.