ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ФАКТОРІВ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОЇ АДАПТАЦІЇ СТУДЕНТІВ-ПЕРШОКУРСНИКІВ ВНЗ - Іванова, Л.С.; Мосол, Н.О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті представлене тлумачення категорії «адаптація» з точки зору філософії, соціології, психології та педагогіки. Розглянуті ключові фактори психолого-педагогічної адаптації та визначаються їх основні характеристики.