ІНТЕГРАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ В СУЧАСНІЙ ШКІЛЬНІЙ ПРИРОДНИЧО-НАУКОВІЙ ОСВІТІ - Дехтяренко, С. Г.; Савіч, І. О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
Система сучасних інтегрованих технологій формується з урахуванням здібностей, інтересів та потреб кожного учня. Використання інтеграції сприяє формуванню в учнів світоглядної позиції, підвищує пізнавальну активність учнів, учить їх мислити, аналізувати, порівнювати, створювати логічні ланцюги з матеріалу різних предметів, приймати продумане рішення. Такі уроки створюють комфортні умови для навчання. Міжпредметна інтеграція – майбутнє освіти, але сьогодні діти отримують фрагментарні знання, що не дозволяють створити цілісну картину світу. STEM-навчання базується на ідеї застосування міждисциплінарного і прикладного підходів.