РИЗИКИ СОЦІАЛІЗАЦІЇ ПІДЛІТКІВ В ІНТЕРНЕТ-СЕРЕДОВИЩІ - Зенько, Н. М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У суспільстві, що глобально трансформується, Інтернет посідає вагоме місце в житті сучасної людини, який здатний впливати як позитивно, так і негативно. У статті надано аналіз змісту ризиків, які виникають у просторі мережі Інтернет й ускладнюють соціалізацію учнів: утрата конфіденційності, кібербуллінг, шахрайство, ризик стати жертвою злочину проти статевої недоторканості, залучення до інтернет-спільноти антисоціальної спрямованості. Автором підкреслюється ідея мінімізації десоціалізуючого впливу інтернет-середовища шляхом звернення до внутрішніх ресурсів соціалізації – формування потреби в моральному саморозвитку.