ОЦІНКА СТІЙКОСТІ ОСОБИСТІСНИХ ЯКОСТЕЙ І ВЛАСТИВОСТЕЙ, ЩО СПРИЯЮТЬ МОРАЛЬНОМУ САМОРОЗВИТКУ - Селіванова, Л. І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
Стаття присвячена розробці діагностичного інструментарію для виявлення моральної сформованості особистості. На основі аналізу теоретичних джерел автором здійснено підбір і характеристика параметрів ряду особистісних якостей і властивостей. Опитувальний лист, що був розроблений, дає змогу експертам (класним керівникам, батькам або вихователям) і особам, які навчаються, зробити оцінку й самооцінку стійкості інтегративних якостей і властивостей особистості, важливих для її морального саморозвитку в умовах виявленого негативного впливу факторів соціального ризику.