ОСОБЛИВОСТІ СТВОРЕННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ ВІРТУАЛЬНОГО СТУДЕНТСЬКОГО БЮРО З НАДАННЯ ТУРИСТИЧНИХ ПОСЛУГ У ЗАПОРІЗЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ - Безкоровайна, Л. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті висвітлено актуальну проблему сучасного міжнародного співробітництва та інтеграції науково-освітнього простору, а також підтримання та сприяння сталому розвитку туристичної індустрії. Розкрито актуальні питання щодо розроблення й запровадження інноваційних проєктів в освітній процес закладів вищої освіти України. Подано теоретичне обґрунтування важливості та доцільності ідеї розроблення проєкту віртуального студентського бюро з надання туристичних послуг. З’ясовано нормативне міжнародне, національне, регіональне підґрунтя, яке зумовлює необхідність розроблення та реалізації запропонованого проєкту. Висвітлено необхідність підтримання та забезпечення розвитку індустрії туризму відповідно до міжнародних та вітчизняних стратегій і концепцій, зокрема завдяки інноваційним проєктам. Розкрито фази робочого плану проєкту, що містить ключові фази його реалізації: підготовку, упровадження, поточне оцінювання, підбиття підсумків та розповсюдження результатів. Висвітлено структуру життєвого циклу проєкту. Наведено очікуваний вплив реалізації проєкту, який вбачається на декількох рівнях: університетському, регіональному, національному. Запропонований також контроль якості впроваджувальних проєктних заходів. Подано певні авторські висновки та пропозиції щодо подальших наукових досліджень.