ПРОФЕСІЙНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ВИКЛАДАЧА ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ЯК ЧИННИК УСПІШНОГО ОВОЛОДІННЯ ФІТНЕС-ТЕХНОЛОГІЯМИ - Жамардій, В. О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
Зміст статті полягає в дослідженні професійної компетентності викладача фізичного виховання як чинника успішного оволодіння фітнес- технологіями. З’ясовано, що формування професійної компетентності викладача фізичного виховання передбачає набуття компетентностей у галузі теорії та методики фізичного виховання і суміжних із нею дисциплін, методики навчання та дидактики, психологічних і педагогічних основ здійснення освітнього процесу з фізичного виховання. Розглянуто професійну компетентність викладача фізичного виховання через поєднання загальних (ключових) і професійних компетентностей (загальнопрофесійних, професійно-предметних), які забезпечують успішне виконання професійної діяльності та розв’язання педагогічних завдань в умовах варіативності освітнього процесу з фізичного виховання.