СУТНІСТЬ ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНОГО СВІТОБАЧЕННЯ МАЙБУТНІХ ХУДОЖНИКІВ - Бобир, О. І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті розкривається значення понять «світобачення» та «художньо- естетичне світобачення»; пояснюється сутність «художнього» та «естетичного» як двох базових понять світобачення студентів-художників; визначається взаємозалежність художнього та естетичного світобачення творчої особистості. У статті представлено бачення автора сутності художньо-естетичного світобачення як складової творчої реалізації майбутнього художника, проаналізовано залежність ефективного формування цілісного художньо-естетичного світобачення від життєвого досвіду та знань, умінь й навичок, які отримує студент-художник, а у майбутньому – професіонал.