КОНЦЕПТ FIERTÉ В РОМАНІ РОМЕНА РОЛЛАНА “L’ÂME ENCHANTÉE” - Павлюк, О. О. (Мова. Література. Фольклор, 2019)
У статті розглядається текстовий концепт fierté (гордість) у романі-епопеї Р. Роллана “L’âme enchantée” (“Зачарована душа”). Концепт реконструюється на матеріалі опису образів головних героїв твору Аннети, її сина Марка, її сестри Сільвії. Концепт аналізується через внутрішні особливості персонажів (серце, душа) і зовнішні (вчинки, дії). Сполучуваність імені концепту, його синонімів та їх похідних дає змогу реконструювати концепт fierté на матеріалі тексту твору. Найтісніше ім’я концепту fierté взаємодіє і перетинається з концептами volonté (воля), indépendance (незалежність), force (сила).