ЛІНГВІСТИЧНИЙ СТАТУС КАТЕГОРІЇ ІНТЕНСИВНОСТІ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ - Митяй, З. О. (Мова. Література. Фольклор, 2018)
У статті досліджується категорія інтенсивності, що зреалізовує кількісні і якісні відношення в сучасній українській мові, прослідковується її взаємодія з категорією оцінки. Визначається семантична структура категорії інтенсивності, з’ясовуються особливості функціонального навантаження мовних одиниць, де спільна для них семантична ознака має градацію – ступінь посилення або ослаблення вияву.