АДАПТИВНІ СТРАТЕГІЇ ПЕРЕКЛАДУ НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНИХ КОМПОНЕНТІВ КІНОТЕКСТУ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ - Хавкіна, О. М. (Мова. Література. Фольклор, 2018)
У статті розглядаються методи перекладу національно-культурних компонентів англійськомовного кінотексту українською мовою. Аналізуються комунікативно-прагматичні фактори, що зумовлюють необхідність застосування адаптивних стратегій. Пояснюється різниця між поняттями “доместикація” та “форенізація”.