МОТИВ САМОТНОСТІ В АНТИУТОПІЯХ О. ІРВАНЦЯ (“РІВНЕ/РОВНО (СТІНА): НІБИТО РОМАН”) ТА Я. МЕЛЬНИКА (“ДАЛЕКИЙ ПРОСТІР”) - Ніколаєнко, В. М.; Зубець, Н. В. (Мова. Література. Фольклор, 2017)
Стаття присвячена аналізу мотиву самотності в антиутопічних романах О. Ірванця та Я. Мельника. Актуальність дослідження пов’язана з постійним інтересом до поданої проблеми не тільки в літературі, а й інших галузях науки. Представлено авторські інтерпретації парадоксу самотності людини в антиутопічному соціумі, досліджено специфіку змалювання суспільства, у якому функціонують головні герої.