ЗАСТОСУВАННЯ МЕТАФОРИЧНОЇ МОДЕЛІ “СОЦІАЛЬНА МЕРЕЖА” ДЛЯ ОПИСУ УКРАЇНСЬКИХ ВИЗВОЛЬНИХ ЗМАГАНЬ - Жуйкова, М. В. (Мова. Література. Фольклор, 2017)
Статтю присвячено аналізу метафоричного моделювання як одній з форм когнітивно-вербальної діяльності людини. Докладно розглянуто текст блогера Юрія Гудименка, що оповідає про події української історії. Для кодування історичної інформації автор використовує матрицю соціальної мережі Faсebook, а також стилістичні засоби, притаманні вербальній поведінці користувачів Інтернету.